Het grote avontuur gaat beginnen: van Curacao naar Nuku Hiva (Frans Polynesie): bijna 5000 mijl voor de boeg!

(foto: eindbestemming Nuku Hiva, midden van de Pacific) schermafbeelding-2017-01-23-om-21-27-54

Het team is geformeerd, de voorbereidingen zijn klaar, de Xirene ligt te wachten….
Omstreeks 2 februari vertrekt de Xirene van Curacao voor het eerste deel van de reis via Aruba, Colombia (Cartagena), de San Blas Eilanden naar Panama. Vervolgens gaan we door het Panamakanaal van de Caribean Ocean naar de Pacific Ocean (in gewoon Nederlands: De Grote of Stille Oceaan), om koers te zetten naar een bijzondere bestemming: de Galapagos eilanden ! Na een korte stop-over in dit natuurreservaat wordt de tocht voortgezet en wordt een etappe van ruim 3.000 mijl gezeild naar Frans Polynesie, de Marquesas eilanden om te eindigen op Nuku Hiva. Vanaf daar vliegen we via Tahiti weer naar Nederland.

Het team dat de Xirene naar Panama zeilt bestaat uit Jan Willem Oosterbaan, George Maas, Cees de Boer, Frans Coenen en Jasper Hoogerbeets. In Panama worden George en Frans afgewisseld door Jurjen Stoker en Marc Barth. Vervolgens varen we naar Galapagos, daar vindt een totale crew change plaats en komen Victor Groenendaal, Eric Bakker en Sicco Hoogerbeets ( de broer van Jasper) aan boord voor misschien wel hun mooiste zeiltocht ooit. Schipper David zal de gehele reis aan boord van de Xirene te vinden zijn!

Volg ons live via de YB tracker (zie pagina Track Xirene) !