Van Niue naar Tonga

Na een paar dagen Niue de oversteek gemaakt naar het enige ‘kingdom’ in Polynesie en voor anker gegaan bij Tongatapu. Hier hebben we een flinke ‘crew change’ gehad: helaas zijn Menno en Tobias weer van boord gegaan en naar Fiji gevlogen om vervolgens naar Nederland te vliegen om op tijd voor de DSC lustumweken in Delft terug te zijn.

Voor anker bij Big Mama Yachtclub

Rest van de familie is aan boord gekomen ( echt bijzonder om dat zo te kunnen meemaken met elkaar): Chrisje en Lucas er bij, Florian was er al een paar dagen, Menno dus helaas weer weg..). Ook zijn Sicco en Bob nu aan boord. Met Jorden er bij 7 koppen! Gezellige boel! Na diverse verkenningen van het

Menno en Tobias nemen afscheid

Ook op deze rit hard gevaren: 7.5 knopen gemiddeld. Helaas grootzeil weer gescheurd en daarom een flink stuk met rif 2 moeten zeilen

eiland en heerlijk voor anker bij de Big Mama Yacht Club zijn we vertrokken naar Fiji, een trip van ca 500 mijl.

Cultuursnuiven op Tonga: de ‘stonehenge’ van Polenesia (duizenden jaren oud, ruim 16 ton)

Chrisje heeft de vuurdoop van 500 mijl goed doorstaan!

Bob en Sicco nu ook er bij!

Bijzondere constructie voor de dinghy

Florian en Lucas aan boord!