WALVISSEN, EN EINDELIJK DOOR DE DOLL DRUMS…

Zaterdag 4 maart zijn we vertrokken uit Santa Cruz op weg naar de Marquesas eilanden. Helaas hebben we 2 dagen moeten motoren vanwege totale windstilte! Omdat de wind meer in het zuiden zit zijn we richting het zuiden gemotord totdat we uit de windstilte –ook wel doll drums genaamd- zijn gekomen. Eindelijk zijn nu de zeilen omhoog en zullen we steeds meer wind gaan krijgen uit steeds ruimere hoek.
De sfeer is prima, de verwachtingen zijn goed, nog 2700 mijl te gaan ! Heel bijzonder is dat we twee grote walvissen hebben gezien op ca 300 meter afstand van de boot, heel indrukwekkend. Ook veel dolfijnen, maar in tegenstelling tot op de Atlantische Oceaan en Caribische Zee komen ze niet naar ons toe.. Nu de motor uit is gaan we hopelijk ook vis vangen. Tot zover dit korte bericht via de satelliet.