Na 18 dagen weer aan land: voor anker in Fatu Hiva in Frans Polynesie

Na een prachtige en probleemloze oversteek van 18 dagen hebben we de Marquesas eilanden bereikt! Op dinsdag 21 maart zijn we voor anker gegaan bij Fatu Hiva na een trip van ca 3200 mijl of 5700 km. Inmiddels doorgezeild naar Hiva Oa, eveneens een tropisch eiland vol jungle. Helaas varen we van onweersbui naar onweersbui, het weer is nogal van slag.. Met vanmiddag vlak voor aankomst nog even 40 knopen wind voor de kiezen gekregen, ook hier heeft de Xirene zich weer moeiteloos doorheen geslagen!

Hiva Oa staat bekend als het eiland waar Paul Gauguin en Jacques Brel hebben gewoond en zijn begraven. We gaan het morgen bekijken. Uiteraard ook op zoek naar de restanten van de polynesische cultuur. En wellicht een rit met paard over het eiland. Overmorgen varen we door naar de eindbestemming op Nuku Hiva.
Internet is hier nogal traag, de beelden volgen later..

aankomst. Fatu. Hiva