Galapagos!!

De oversteek van Panama naar de Galapagos eilanden begon fantastisch met goede wind. Helaas kwamen we na 3 dagen in de dolldrums en hebben 3 dagen (!)moeten motoren om op Santa Cruz, Galapagos te komen. Daar zijn we maandagochtend aangekomen. Meteen 6 officials aan boord en 1 duiker onder de boot voor allerlei inspecties. Alles doorstaan en we zijn ingeklaard!

Eerste dag meteen de Charles Darwin foundation bezocht waar Marc een rondleiding had geregeld. Zeer interessant. Dinsdag weer de zee op voor een zeer indrukwekkende duik tussen 4 verschillende soorten haaien, roggen, mantras, schildpadden. Ik heb vaker gedoken op prachtige plekken maar dit spant de kroon! Woensdag een excursie gemaakt naar Isabella voor schildpadden, zeehonden, flaminco’s, pinquins en de beroemde blue foot boobies. Allemaal gezien!

Zondag is Edith gekomen, maandag Sicco en dinsdag Eric en Victor. Gezellig! Zojuist hebben we Marc, Cees en Jasper uitgezwaaid. Vrijdag vertrekt Jurjen; Jan Willem en Edith gaan nog samen op excursie.

Intussen gaan Victor, Sicco, Eric en ondergetekende de boot klaarmaken voor het grote werk. Zaterdagochtend vroeg om 5 uur gaan we naar de wekelijkse versmarkt en vertrekken dan meteen voor 3000 mijl naar de Marquiesas! Zodra ik beter wifi heb volgen de foto’s!