‘Grande finale’: Ontvangst Xirene in Australie door tientallen walvissen!

Na een paar dagen in de haven van Noumea / New Caledonia zijn we vertrokken voor de laatste ‘leg’ naar de eindbestemming van deze prachtige reis: Bundaberg in Queensland, Australie.

In Noumea / Port Moselle rustig aangedaan, daardoor niet veel van deze fraaie eilandengroep gezien. We hadden nog wel naar Iles des Pins gewild, net even te ver, daarom naar Iles de Canard gegaan, ook wel relaxed! Een klein eilandje midden in het koraal, mooie snorkelplek.

Drone opname van Iles des Canard

Afscheid genomen van Kees en Florian, altijd weer jammer als je als team lekker bent ingedraaid. Chrisje, Lucas, Sicco, Bob en David gaan verder.

Florian terug naar Amsterdamvoor zijn ontgroening en Kees via Nederland naar Griekenland

Vervolgens -in regen, net als bij aankomst- vertrokken voor de laatste 800 mijl naar Australie.

Nog even tanken..en dan de nacht in varen

Een prachtige oversteek met veel zon en weinig wind dit keer. Een nieuw wachtsysteem uitgetest en goedbevonden: 4 wachten van 3 uur, per wacht 1 persoon. In plaats van 3 wachten van 4 uur met 2 personen. Gaat prima en geeft veel nachtrust.

En eindelijk het nodige succes met vissen: drie mooie tonijnen waarvan een hele dikke! Heerlijke sashimi, tonijnbiefstuk en tonijnsalade gemaakt.

Serieuze tonijn!

Bob verrast ons als ‘meester’ tonijnfileerder

We hebben ons vaak verbaasd over het gebrek aan ‘wildlife’ om ons heen op de Stille Oceaan… maar vlak voor aankomst in Australie in Hervey Bay werd alles goed gemaakt! We konden onze ogen niet geloven: we voeren dwars door kuddes springende walvissen (humpbacks) ! Echt oppassen om er niet tegenaan te varen. Zeer indrukwekkend en best wel spannend. Stel dat zo’n slagschip onder de Xirene naar boven komt..

Mooie duik vlak achter de Xirene

Lucas speurt naar de volgende humpbacks

Om het feest af te ronden zijn we bij de laatste zeemijlen van deze waanzinnige reis begeleid door flink wat dolfijnen.

Tja, aan alles komt een eind. Nu de Xirene opruimen en klaarmaken voor een jaar op de wal in Bundaberg.

De komende weken de vele onvergetelijke indrukken verwerken en fotoboeken maken. We hebben uren film, veel drone opnames en honderden fotos die we gaan selecteren…

Tot de volgende reis!!