OP DE PACIFIC HIGHWAY: PANNENKOEKEN, SUSHUMI, ARC BOTEN INHALEN EN EEN HELEBOEL NIKS

Na 2.5 dag motoren zijn we inmiddels al weer 8 dagen geleden in de passaatwinden (the trade winds) terecht gekomen. Deze blazen zo’n beetje tussen de 14 en 18 knopen uit het zuid-oosten. Soms wat meer, soms wat minder. We zijn echt in het oceaanritme gekomen met een vast wachtsysteem tussen 20.00 uur en 08.00 uur, 3 wachten van 4 uur. Overdag een beetje lezen, rommelen, filmpje kijken, vissen (al heel snel een super grote tonijn gevangen waar we goed van hebben gegeten !) maar nu al dagen geen teken van leven. Geen vogels, geen dolfijnen, geen boten, helemaal niks. Alleen weten we via George Maas dat we al een aantal World ARC boten hebben ingehaald: deze groep van 20 zeiljachten is 3 dagen voor ons vertrokken vanuit dezelfde haven op Santa Cruz en hebben ook de Marquesas eilanden als bestemming! Toch wel een sport om er zo veel mogelijk te pakken…. Tja, veel meer is er niet te melden, maar dat is precies volgens de verwachting: golven, golven en nog eens golven. ‘s Nachts prachtige sterrenhemels met fraaie maan opkomsten. Als de windsvoorspellingen kloppen dan komen wij over 7 a 8 dagen aan op Fatu Hiva (21/22 maart), het meest zuidelijke eiland. Nog 1250 mijl voor de boeg ! Tot zover deze update.