Na een weekje stevig klussen op de Xirene gaan we vertrekken richting Australie met als eerste stop: nogmaals Bora Bora!

Dag 1 – 6 (11-18 juni 2018)

Na vijf dagen stevig klussen aan de Xirene in de baai van Raiatea zijn we nu bijna klaar voor de eerste etappe van de zeilreis. Morgen (dinsdagochtend) zullen

Bora bora op de achtergrond

we vertrekken naar Bora Bora waar Jorden het team gaat versterken. Vervolgens zullen we koers zetten richting Rarotonga waar we naar verwachting aankomen op 24 juni.

De afgelopen dagen hebben we (Tobias, Menno en David) een aantal nodige reparaties en klusjes uitgevoerd. Ook Richard ( all round technician) heeft 4 dagen keihard meegewerkt. De Xirene is met een nieuwe laag antifouling het water ingegaan. De stuurautomaat werkt weer, evenals de anchor winch (wel zo handig) en de alternator. Al met al is de boot nu in zeer goede staat, maar door het klimaat en het zoute water zijn veel componenten aan boord gecorrodeerd. Gelukkig hebben we WD40, Inox en schuurpapier!

Vandaag hebben we de gehele voedsel voorraad nagelopen en waar nodig aangevuld. Naast blikken groente, soep en vlees (voor een heel weeshuis) hebben we ruim voldoende vers eten en drinken aan boord voor de komende tijd. Wegens harde regenbuien overdag is de geplande hike helaas niet doorgegaan.

Naast het nodige werk is er natuurlijk ook tijd geweest voor sightseeing. Zo hebben we de 120 kilometer ‘snelweg’ van Tahiti in 3 uur rondgereden, koffie gedronken in een zeer mooie baai en als hoogtepunt een prachtig uitzicht op Tahiti vanaf het schiereiland. Op Raiatea hebben we de Taputapuatea tempel bezocht: de belangrijkste tempel van heel Polynesië. Op de planning staat een hike naar de watervallen van Raiatea vanuit de hoofdstad Uturoa.

Terwijl ik dit bericht schrijf trekken de wolken weg om ruimte te maken voor een mooie zonsondergang, die wij traditioneel vieren met een ijskoude gin-tonic en een bord verse sashimi (helaas nog niet zelf gevangen)! Vandaag natuurlijk extra speciaal vanwege vaderdag.

Behalve de foto’s die wij met jullie delen vliegen we ook met de drone om mooie beelden van ons avontuur vast te leggen. Door beperkte bandbreedte kunnen wij deze helaas nog niet met jullie delen!

De Yellowbrick tracker staat ook aan dus jullie kunnen ons weer volgen. Zie de website voor de juiste link!

Menno