Bezoek aan actieve Yasur vulkaan op Tanna Island: Xirene hoogtepunt!

Ons plan was om rechtstreeks van Fiji naar New Caledonia te zeilen. Onderweg besloten we om toch nog even een eilandje te bezoeken in Vanuatu. De keuze is gevallen op Tanna Island. We zijn voor anker gegaan in een prachtige baai vlakbij de Tanna Yacht Club (nou ja, club.. zie foto!) en vlakbij de actieve Yasur vulkaan.

De Tanna Island Yacht Club….

Uitzicht vanuit de yacht club op de Xirene

Zo leeft men op Tanna

Een korte wandeling toonde een fantastisch mooi eiland waar de tijd al eeuwen stil lijkt te hebben gestaan. Heel vriendelijke mensen, voordat we het wisten zaten we heerlijk in een houten hutje te genieten van een speciaal voor ons klaargemaakte maaltijd.

White Sands

Ons restaurant bij White Sands

De volgende dag 2 uur heen en 2 uur over over het eiland gecrosst om lokaal geld te pinnen om de vulkaan te kunnen bezoeken. Het bleek ‘children day’ te zijn en in alle dorpjes zag het er gezellig uit en waren de kinderen vooral voetbalwedstrijdjes aan het spelen. Onwaarschijnlijk om te zien hoe men hier leeft: 80% woont in kleine hutten gemaakt van hout en bladeren.

Lunch in de ‘hoofdstad’ van Tanna

Op weg naar de vulkaan

Bizarre overgang van jungle naar vulkaan..

Drone opname van onze tocht. Hier kun je ‘snow

boarden’ op de lava-as vanaf de berg!

Vervolgens de Yasur vulkaan bezocht tijdens zonsondergang, voorafgegaan door een ceremonie waarbij we toestemming kregen van de chief om de vulkaan te betreden.

Wat we te zien kregen overtrof alle verwachtingen… We konden vlakbij de krater komen waaruit om de paar minuten gigantisch gebulder te horen was waarna stukken lava hoog de lucht in werd geblazen. Uiteraard werden we naar de bovenwindse kant van de vulkaan gedirigeerd zodat we veilig het spectakel konden volgen. Echt een onvergetelijke ervaring!!

I have been there!

De ceremonie waarin we toestemming krijgen om de vulkaan te betreden

Dit geloof je niet..

Echt een enerverende en verrassende tussenstop. Tanna Island zal ik nooit vergeten; dit eiland voldoet volledig aan de verwachtingen die je vooraf hebt van de Pacific! Op naar New Caledonia!