Relaxen in de Whitsundays: Whiteheaven en golfen op de allermooiste eiland course!

Uitkijkpunt Whiteheaven

We hebben de Xirene en haar crew in volledige ‘vakantiemodus’ gezet. We maken slechts dagtochtjes naar omliggende bezienswaardigheden en doen het heel rustig aan! Helaas zijn Rolf en Veronique alweer via een paar dagen Auckland naar huis en ook Menno en Florian zijn inmiddels vertrokken en weer veilig in Nederland.

Menno en ik hebben de Hamilton island golfcourse gespeeld: wat een onwaarschijnlijk fraaie ‘links’ baan! Speciaal aangelegd op het naburige Dent island, langs alle fairways en greens de Coral Sea..

Grote hoogteverschillen, wat een prachtbaan!

Maar inmiddels zijn Just (met koraal en hechtingen in zijn voet dankzij kitesurfen), Dineke en Mick (met flinke oorontsteking) na hun trip door Bali en Sydney neergestreken op Hamilton Island en hebben we samen een gezellige tijd, ondanks het matige weer: veel wind en regen!

Dineke, Just en Mick

Onze snorkeltrip naar het Great Barrier Reef moest worden ingekort en zodoende kwamen we op wat minder spannende duikspots terecht. Maar de sfeer is goed!

Hoogtepunt van de Whitsundays is toch wel het uitkijkpunt op Whiteheaven beach: echt prachtig ! Gelukkig hadden we een mooie zonnige dag om hier naartoe te gaan. 10 jaar geleden waren we hier ook met slecht weer. Nu in volle glorie.

Familie de Graaf in volledige setting!

Zondag 4 augustus vertrekken Just, Dineke en Mick alweer en verwelkomen we Natasja, Rik en Coco. Plan is om dinsdag te vertekken voor de terugtocht naar het zuiden, voorbij Brisbane naar Coomera. Toch nog zo’n 600 mijl met voornamelijk wind op de boeg. Daar hebben we bijna 10 dagen voor dus dat gaat lukken met in principe iedere dag een andere ankerplaats , mooring of marina!

Dit wordt de allerlaatste tocht met de Xirene: na 6 jaar met fantastische avonturen las ik een pauze in. Het schip wordt hier verkocht en over een paar jaar terug naar Europa op een andere kiel! Maar eerst nog een mooie trip downunder.

Nog wat leuke foto’s tot slot van deze update:

Mick op haar verjaardag met Koala!

Op One Tree Hill

Zeilen met Just, Dineke en Mick

Rolf

Veronique

Op de driving range

De boeg van de Wild Oats XI in de Hamilton Yacht Club building

Wat een gave yacht club!