Het Atlantische avontuur gaat bijna beginnen !

De tijd vliegt voorbij en het vertrek komt nu echt heel dichtbij ! Binnenkort start de eerste etappe van mijn wereld omzeiling.

In drie etappes varen we dit jaar naar het Caribisch gebied; in de herfstvakantie de eerste ruk van Marseille naar Malaga (met zoon Florian, vriendje Niels, zijn vader Jasper Ambagtsheer, Jasper Hoogenbeets en zijn broer Sicco) dan via de Marokkaanse kust naar de Canarische Eilanden (met Bart Uljee, Bendiks Kramer, Marco Groenestein, Nils Wassenaar, Bart Zuidgeest & vriendin Cynthia) om vervolgens op 24 november te starten met de ARC rally van Gran Canaria naar Saint Lucia (met Nils Wassenaar, Jasper Ambagtsheer, Wouter Olland, Tijmen van Elst, Maarten van Marle). Ruim 4500 mijl voor de boeg..maar in uitstekend gezelschap !
Je kunt ons volgen en met ons communiceren via de website www.xirene-sailing.com  (Xirene is de naam van de X-482), tijdens de Atlantische oversteek live tracking via http://www.worldcruising.com/arc . Het emailadres daviddegraaf@mailasail.com wordt ook midden op de oceaan uitgelezen via de satelliet…
Inmiddels staan ook alweer de plannen voor de fase erna in de steigers, daarover later  meer informatie op de website.
Zeilersgroet, David
20130711-204236.jpg
Foto: Florian met de ARC vlag ergens nabij Barcelona