Verslag van de eerste etappe

De eerste etappe zit er op ! We hebben een fantastische tocht gemaakt van Port Napoleon via Ibiza naar Benalmadena, net even onder Malaga. Door het vele kruisen schat in in dat we ruim 850 mijl hebben afgelegd.

We hebben al windtypes gehad, mooie zon op- en ondergangen, dolfijnen bij de boot en zelfs een mooie tonijn gevangen (en opgegeten!).

Xirene heeft zich weer uitstekend gehouden, wel hebben we een aantal noodzakelijke verbeteringen gespot en deels al aangebracht om onder zwaardere omstandigheden comfortabel te zeilen.

De Xirene ligt nu netjes en helemaal schoon (dank aan het team en in het bijzonder aan Niels en Florian die bovendeks veel werk hebben verzet !) te wachten op het volgende mooie avontuur.De haven in Benalmadena (zie http://www.worldmarineguide.com/costa-del-sol/marina/benalmadena-marina.htm ) ligt slechts 15 minuten van het vliegveld van Malaga, heeft goede voorzieningen nabij.

Een selectie van mooie foto’s en filmpjes wordt momenteel gemaakt.