Donderdag 28 november 2013

Of David heeft ons in het ooitje genomen, of er is daadwerkelijk iets aan de hand met het weersysteem, hoe dan ook, de beloofde 20 knopen bakstag wind in combinatie met zon is tot nu toe uitgebleven. We hebben vandaag de keus gemaakt om 40 liter brandstof te gebruiken om door een windstilte naar een ander weersysteem te varen waar (hopelijk) de eerder genoemde beloftes wel gelden en we eindelijk die spinaker kunnen hijsen.

De belofte van David dat we Squalls tegen zouden komen is wel uitgekomen. Vannacht werden Jasper en ik overvallen door dit fenomeen dat typisch voor Oceaanzeilen lijkt te zijn: wind ruimt en binnen enkele ogenblikken lijkt het of je (met je genua bak geslagen) met 25 knopen wind onder een waterval door vaart. Dit duurt gelukkig maar een paar minuutjes en dan vaar je weer de windstilte in en kan je weer verder met waar je gebleven was: schunnige grappen en flauwe praat.

Tijmen