Woensdag 27 november 2013

Een dag en nacht met wisselend weer (ook regen) en wind, maar we varen goed. Ook raken we steeds meer in geslingerd met z’n allen en het wachtlopen, slapen en de roulerende vaste dagelijkse taken worden steeds meer routine. De 16.00 uur borrel is een gezellig moment samen en daarna beginnen we met koken om nog met daglicht te kunnen eten. Het is ongeveer 12 uur per etmaal donker, dus de dagen zijn best wel kort. We hadden vandaag met vissen beet (waarschijnlijk tonijn), maar bij het binnenhalen wist hij op het laatst nog te ontsnappen. Aan de ene kant krijg je ook al wel een goed idee over de komende weken, maar aan de andere kant blijf ik nieuwsgierig naar wat komen gaat. Met dat ik dit schrijf kijk ik op de kaartplotter en zie dat we erg dicht voor de Afrikaanse kust liggen en Saint Lucia nog heel erg ver weg is……

Jasper (en Wouter tijdens het koken)