half op weg – 3 december 2013

We zijn vandaag op het midden van onze oversteek. Het aantal mijlen dat we achter de rug hebben is gelijk aan het aantal mijlen richting St. Lucia. Al 1400 mijlen gevaren en nog 1400 te gaan. Het leven aan boord is helemaal ingesleten. Het wachtlopen inclusief rusttijden is vanzelfsprekend. Overdag eten we alle maaltijden samen. En om 16.00 uur is het borreltijd. We zijn helemaal gewend aan de schommelingen en de bewegingen van de boot. We varen nu in prachtig zeilweer. We hebben nu al weer ruim twee dagen een heerlijke windkracht 4 a 5 bakstagwind, terwijl de zon volop schijnt. Xirene loopt continu 8 a 9 knopen. De voorspellingen voor de komende dagen zien er ook zo uit. Prachtig! Dit is genieten.

Recente gebeurtenissen:
– Gisteren en vandaag stonden in het teken van wat huishoudelijke zaken: de boot is weer helemaal schoon en de kleding is gewassen.
– We hadden tijdens het ontbijt beet. Na een korte maar heftige strijd hadden we een flinke vis aan boord. David maakte er vakkundig met het vlijmscherpe mes filets van. Tijdens de lunch stond hij (de vis) op het menu. We weten de naam van de vis niet, maar hij zag er mooi uit, maar smaakte zo mogelijk nog beter; een beetje zwaardvisachtig.
– Om de wacht aangenaam te maken worden verschillende dingen gedaan. Vooral veel kletsen, maar zo speelde Tijmen en Jasper vannacht Backgammon in de kuip, terwijl Wouter en Nils een luisterboek over een dramatische klimtocht hebben geluisterd.
– Tijdens de nachtelijke wacht vloog een vliegende vis in de hals van Nils.
– We eten nog steeds dagelijks verse groenten en fruit, al komt het einde nu echt wel in zicht.
– Steeds meer boeken worden uitgelezen, David en Tijmen gebruiken soms een deel van hun rusttijd om de serie Rome te bekijken
– We hebben inmiddels twee spi’s op gehad, een gennaker en een flinke windseeker.

Namens de bemanning, Nils