11 december 2013

De laatste volle dag en nacht op de oceaan en eindelijk hebben we de beloofde passaat wind. Circa 20 knopen wind schuin van achteren en dit betekent tevens dat we met de hand sturen, nu al 3 dagen en 2 nachten achter elkaar. Prachtig zeilen (surfen) en ons record staat nu op 14,7 KN, maar ook vermoeiend. Daarbij weten we dat we morgen gaan aankomen in St Lucia en dat gaat mentaal bij iedereen meespelen. Elk vrij moment probeert iedereen te rusten (slapen of lezen) om voldoende energie te hebben tijdens de wacht. Ook zagen we vandaag weer een andere zeilboot, na een aantal dagen niks of niemand verder gezien te hebben (wat een plas water die oceaan zeg). Vandaag hebben we tijdens de vaste en altijd gezellige middag borrel en klok voor de laatste keer een uur terug gezet, zodat deze op St Lucia tijd is afgesteld. De oceaanreis zit er bijna op (nog circa 200 Nm), wat een prachtig avontuur, alhoewel ik het ook nog niet allemaal goed kan bevatten wat we allemaal hebben meegemaakt. We hebben in ieder geval veel gelachen, de sfeer was uitstekend en ondanks een bepaalde mate van eentonigheid, was het toch ook zeer afwisselend (en soms ook spannend). St Lucia here we come!
Groet Jasper.